Welke soorten naamborden zijn er

We hebben allemaal verschillende soorten smaken en stijlen. Wanneer u een naambord bij uw voordeur wilt plaatsen, wilt u er natuurlijk wel 1 die bij de rest van uw woning past. En als u een bedrijfsnaambord wilt, moet het bord natuurlijk passen bij het imago dat u naar buiten toe wilt uitstralen. Tegenwoordig kunnen wij naamborden van diverse uiteenlopende materialen maken. We vertellen u er hieronder graag meer over.

Van welke materialen maken wij naamborden?

Om aan ieders vraag te kunnen voldoen, hebben wij een uitgebreid aanbod aan materialen.

De materialen waarvan wij voor u een onder andere een (bedrijfs)naambord kunnen maken, zijn:

 • Hout
 • RVS
 • Plexiglas
 • Beton
 • Aluminium
 • Leisteen
 • Natuursteen
 • Emaille
 • Messing
 • Kunststof
 • Glas
 • Gravoglas

Hout

Bij ons kunt u kiezen uit verschillende soorten houten naambordjes. Zo hebben wij boomschijf naamborden. Deze borden hebben een robuuste, natuurlijke uitstraling. Daarnaast hebben wij ook naamborden van hout die zijn te verkrijgen in groen, rood, wit of blauw. Deze naamborden hebben juist een klassieke uitstraling. Al onze houten naamborden worden gelakt en krijgen een verdiept gegraveerde opdruk. Hierdoor weet u zeker dat de opdruk niet weg zal slijten.

RVS

RVS naamborden zijn tegenwoordig erg populair. Ze hebben een strakke uitstraling en blijven er heel lang mooi uitzien. Wij kunnen RVS door middel van lasergravering of digitale print van een bedrukking voorzien. Naast platte borden, kunnen wij ook gebogen rvs naamborden voor u bedrukken.

Plexiglas

Naamborden van plexiglas (ook wel acrylaat genoemd) zijn neutraal en tijdloos. Hierdoor passen plexiglas naamborden niet alleen goed bij allerlei soorten woningen, maar kunt u dit materiaal ook goed gebruiken voor een bedrijfsnaambord. Een paar voordelen van plexiglas tegenover glas is dat plexiglas niet versplinterd en lichter in gewicht is. Daarnaast is plexiglas makkelijk in specifieke afmetingen en in allerlei vormen te maken.

Plexiglas wordt door middel van print gedrukt. De opdruk kan hierbij in allerlei soorten kleuren zijn. Bij Naambordencentrale.nl kunnen wij zelfs met wit een plexiglas naambord bedrukken.

Beton

Wist u al dat wij ook naamborden van beton maken? Beton heeft een minimalistische en industriële uitstraling. Dat is precies waar veel mensen tegenwoordig van houden. Bovendien is beton stevig materiaal, dat heel lang mee gaat. Bent u benieuwd naar hoe een naambord van beton eruitziet? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment.

Aluminium met of zonder RVS look

Aluminium is stevig materiaal, dat niet snel kapot gaat. Het grote voordeel van aluminium is dat er allerlei kleuren en ontwerpen op gegraveerd kunnen worden. Echter is het grote voordeel van aluminium dat het makkelijker te bewerken is dan RVS. Dit is voor sommige mensen en bedrijven de reden dat ze voor een aluminium plaat met RVS look kiezen. Wilt u een bedrijfsnaambord met daarop uw logo? Dan is aluminium voor u de perfecte keuze.

Leisteen en natuursteen

Sinds een paar jaar is het weer helemaal hip om een naambord van leisteen of een ander natuursteen te hebben. Dit soort naamborden kunnen ruwe en afgekapte randen hebben en zijn nooit egaal vlak. Bovendien zijn steenaders en fossiele afzettingen ook goed gezien. Al deze onregelmatigheden maken een naambord van natuursteen robuust en uniek.

Emaille

Emaille naamborden worden met de hand gemaakt. Deze naamborden bestaan uit lagen glasporselein. Een bord van dit materiaal heeft een hoogglanzende oppervlakte. Dankzij dit unieke productieproces, zijn emaillen borden erg goed bestendig tegen UV en slechte weersomstandigheden.

Messing

Messing is een materiaal waar al heel wat jaren naamborden van wordt gemaakt. Dit materiaal blijft van zichzelf niet jarenlang in topconditie, het kan namelijk verweren. Door het verweren, kan messing een koperen kleur krijgen. Dat is voor veel mensen juist de reden om voor dit materiaal te kiezen. Vindt u dat niet mooi? Dan kunt u altijd nog kiezen voor een kunststoffen bord met een messing uitstraling of voor het materiaal goudkleurig geanodiseerd aluminium. Deze materialen houden namelijk wel de gouden kleur.

Kunststof

Zoals we hier boven al benoemden, kunnen naamborden ook worden gemaakt van kunststof. Een groot voordeel van dit materiaal is dat het heel lang mooi blijft. Bovendien zijn kunststof borden in allerlei kleuren en vormen te krijgen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een kunststof naambord met glaslook. Bij een glaslooknaambord heeft u alle voordelen van kunststof, maar lijkt het net alsof het bord is gemaakt van glas.

Glas en gravoglas

Bij ons kunt u voor een naambord uit meer dan 20 glazen modellen kiezen. Een glazen naambord is wat zwaarder dan een bord van plexiglas. Bovendien kunt u bij dit materiaal kiezen voor verschillende diktes en afwerkingen zoals gematteerd, helder of gebrokkeld glas.

Wilt u liever materiaal gebruiken dat erg op glas lijkt? Dan kunt u kiezen voor het materiaal gravoglas. Naamborden die van dit materiaal zijn gemaakt, zien er erg luxe uit. Het materiaal is hoogglanzend en weersbestendig. Bovendien komen kleuren op dit materiaal erg goed tot hun recht.

Weet u al welk materiaal u kiest?

Elk soort materiaal heeft zo zijn eigen uitstraling en voor- en nadelen. Weet u niet zo goed voor welk materiaal u het beste kunt kiezen? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies. Dankzij onze kennis en jarenlange ervaring kunnen wij u goed helpen bij het maken van de juiste keuze.