Gedenkbordje

Gedenkbordje van messing met gegraveerde opdruk

Het maken van een gedenkbordje is qua productie vergelijkbaar met het maken van een naambordje. Maar het gevoel dat we erbij hebben is toch heel anders. Als we voor een klant een gedenkbordje maken staan we vaak even wat langer bij stil bij de persoon.

Een gedenkbordje is er in allerlei vormen, maten en materialen. Onze ervaring is dat de wensen uiteen lopen en veelal heel specifiek zijn. Voor het maken van een gedenkbordje hebben we daarom het liefst even contact. Dat kan telefonisch, per e-mail of chat.

Tijdelijke grafmarkering met een gedenkbordje

Een gedenkbordje kan op verschillende plaatsen worden geplaatst. Veelal is dat op een grafmonument. Na het overlijden wordt er zo snel mogelijk een grafmonument geplaatst. Dit duurt vaak enkele maanden. Er wordt dan vaak een tijdelijk grafmarkering geplaatst. Dat is een tijdelijk gedenkbordje dat wordt geplaatst zolang de gedenksteen nog niet geplaatst is. Een tijdelijk markering op het graf kan op verschillende manieren en in uiteenlopende materialen worden uitgevoerd.

Naamplaatje op een bankje

En totaal andere manier om iemand te gedenken is door middel van een bankplaatje. Dat is een naamplaatje dat in of op een bank worden geplaatst. Meestal is dat ter nagedachtenis van iemand die is overleden. Een naamplaatje voor op een bank wordt soms op de bank geschroefd maar kan ook worden ingefreesd. Wij maken bijna dagelijks naamplaatjes voor plaatsing op een bank. Als je een naamplaatje voor op een bank wilt bestellen adviseren we even contact met ons op te nemen. De keuze voor het juiste materiaal, dikte en manier van graveren luistert vaak heel nauwkeurig. We adviseren je daarom graag welk naamplaatje je nodig hebt voor het plaatsen op een bankje.

Verschil naambordje of gedenkbord

We zijn gespecialiseerd in het leveren van naamborden. Maar wat is nou het verschil tussen een naambord en gedenkbord? In weze is een gedenkbordje hetzelfde als een naambord. Maar ons advies voor de keuze van een materiaal en de bevestiging zal verschillen. Tenslotte is het bij een gedenkbordje belangrijk dat het lange tijd mooi blijft zonder dat er veel onderhoud aan hoeft te worden gepleegd. Ook is de opmaak en het gebruik van symbolen anders. Naast het materiaal en de tekst is ook de manier van bevestigen is bij gedenkborden anders. Veelal wordt een gedenkbord geplaatst door middel van lijm omdat schroeven op een grafmonument vaak niet mogelijk of wenselijk is.

Kunnen wij je helpen met een gedenkbordje?

Op dit moment bieden we nog niet direct een gedenkbordje dat je direct kan ontwerpen en bestellen. We zijn nog aan het inventariseren welke wensen er zijn en of er de behoefte is om online een gedenkbordje te bestellen. Dat wil niet zeggen dat we je kunnen helpen. Neem voor vragen of advies even contact met ons op.

1 product

Van hoog naar laag sorteren

1 product

Van hoog naar laag sorteren
Copyright © 2016 - 2024 NaambordenCentrale. All rechten voorbehouden.