Naambord uitgesneden

Om een opdruk op een naambord aan te brengen gebruiken we vaak een graveertechniek of printtechniek. De opdruk wordt dan in of op het naambord aangebracht. Maar wist je dat het ook mogelijk is om een uitgesneden naambord te maken? Hierbij wordt de tekst niet gegraveerd of geprint maar uitgesneden met een laser. Dit is onder andere mogelijk bij kunststof, rvs, cortenstaal.

Eigenschappen lasergesneden naambord

Met lasersnijden is het mogelijk om heel nauwkeurig een opdruk uit een naambord te snijden. Meestal wordt er gebruikgemaakt van een speciaal lettertype waarbij gesloten elementen worden verbonden met verbindingsstreepjes. Dit zorgt ervoor dat bijvoorbeeld het middenstuk van een letter P of een O er niet uitvalt en de tekst onleesbaar wordt.

Waar moet je rekening mee houden

Bij een uitgesneden naambord moet je rekening houden met het feit dat je door de tekst heen kijkt. De ondergrond waar je het naambord ophangt kan daarom het beste een contrasterende kleur hebben. Op die manier wordt de opdruk het beste leesbaar. Bij standaard Nederlandse bakstenen is het waarschijnlijk niet zo een goed idee om een naambord van cortenstaal te plaatsen. De roestige kleur en de kleur van de rode bakstenen zorgen voor een beperkt contrast. In dat geval is een naambord rvs uitgesneden een beter idee.


38 producten

Van hoog naar laag sorteren

38 producten

Van hoog naar laag sorteren

Uitgesneden naambord van rvs

Met een uitgesneden naambord bij je voordeur ben je ervan verzekerd dat je net even wat anders hebt hangen dan je buren. Een van de meest populaire naamborden is een uitgesneden naambord van rvs. Door de hardheid van het materiaal is rvs wat lastiger te bewerken. Maar het resultaat mag er wel zijn.

Wil je meer weten?

Heb je interesse in een uitgesneden naambord maar staat jouw model er niet tussen? Het is bij sommige modellen ook mogelijk om aan specifieke wensen te voldoen. Neem gerust even contact met ons voor meer informatie en de mogelijkheden.

Copyright © 2016 - 2024 NaambordenCentrale. All rechten voorbehouden.