Huisnummers

Zoekt je een huisnummer of huisnummerbord voor naast de voordeur? Voor mooie en kwalitatieve huisnummers bent je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van huisnummers en huisnummerborden. Je treft hier een ruim assortiment aan huisnummers van uiteenlopende materialen zoals rvs, kunststof en de voordelige basic huisnummerborden.

Hoe groot moet mijn huisnummer zijn?

Wanneer je een huisnummer aan de straatzijde gaat plaatsen dan moet deze wettelijk een minimale afmeting hebben. In de meeste landen geldt dat het huisnummer ongeveer 10 centimeter moet zijn. Het kan groter zijn, afhankelijk van de afstand van het huisnummer tot de straat en eventuele lokale regels.

Wij hanteren een NEN norm en daarbij geldt dat een huisnummer 12 x 12 cm moet zijn. De cijfers moeten dan minstens 8,8 cm hoog zijn. Bij een breder nummer dat bestaat uit meerdere cijfers is het nodig om een breder huisnummerbord te plaatsen. Naast de grootte is ook bepaald dat de het huisnummer goed leesbaar moet zijn en dat het huisnummer een andere kleur moet hebben dan de ondergrond. Vaak wordt er bij de oplevering van woningen gekozen om geperste huisnummers of basic huisnummers te plaatsen.

Het belang van een huisnummer

Natuurlijk is het belangrijk dat het huisnummer er mooi uit ziet. Maar de belangrijkste functie van een huisnummer is gevonden worden. Een huisnummer is dan ook een unieke herkenning voor een woning. Het helpt mensen zoals postbodes, pakketbezorgers, hulpdiensten, vrienden of familie je huis te vinden.

Postbezorger

Vandaag de dag rijden postbezorgers de hele dag af en aan. Het huisnummer helpt postbodes en bezorgdiensten om brieven en pakketten bij de juiste woning af te leveren. Het versnelt de leveringsprocessen en voorkomt verwarring tussen andere woningen.

Noodgevallen

Bij noodgevallen zoals brand of medische hulp moeten hulpdiensten snel en nauwkeurig de locatie van een woning kunnen vinden via het huisnummer. Dit is van cruciaal belang om snelle en adequate hulp te bieden.

Navigatie

Het huisnummer is essentieel voor mensen die naar je adres moeten navigeren, zoals vrienden, familieleden, leveranciers, of monteurs. Het vergemakkelijkt de routeplanning en maakt het gemakkelijker om jouw huis te vinden.

Adresregistratie

Voor officiële en administratieve doeleinden moet een huisnummer worden opgenomen in de systemen van de overheid zoals de belastingdienst en registers van de gemeente. Het huisnummer is een integraal onderdeel van het officiële adres van de bewoners.

Openbare diensten

Een huisnummer is ook van belang voor openbare diensten, zoals het ophalen van afval, nutsbedrijven en onderhoud van infrastructuur. Het helpt deze diensten om specifieke locaties in een gemeenschap te identificeren en hun taken effectief uit te voeren.

In het algemeen is een duidelijk zichtbaar huisnummer van cruciaal belang voor de veiligheid, efficiëntie en gemak van bewoners en bezoekers. Het zorgt voor een gestroomlijnde communicatie en dienstverlening, en het speelt een essentiële rol in het dagelijks leven van mensen.

Huisnummer kopen

Je koopt bij ons snel en eenvoudig een huisnummer. Met ons assortiment van moderne zwarte huisnummers tot klassieke emaille huisnummers en jaren 30 huisnummer is er altijd wel een huisnummerbord dat bij jouw stijl past. Je koopt al heel voordelig een kunststof huisnummer vanaf € 7,75 inclusief levering binnen Nederland en voorzien van bevestigingsmaterialen.

Naast huisnummers van kunstof koop je bij ons ook huisnummers van aluminium, rvs, messing, emaille natuursteen en beton. Bekijk huisnummers in de verschillende materialen in de bovenstaande categorieën en kies jouw stijl.

Heb je speciale wensen? We bieden ook maatwerk opties om een uniek huisnummer te creëren dat perfect past bij jouw huis. Op zoek naar kleine huisnummers? Kijk dan even bij onze nummerplaatjes.

Copyright © 2016 - 2024 NaambordenCentrale. All rechten voorbehouden.