Naamborden Messing

Verdiept gegraveerd en ingelakt

Omdat Messing een schitterende uitstraling heeft wordt er bij ons veel aandacht besteed aan de opdruk. We hebben er daarom voor gekozen om de opdruk verdiept te graveren. Hierdoor licht de opdruk dieper in het naambord en zijn de letters voelbaar. Na het verdiept graveren van het naambord worden de letters ingelakt. Inlakken wordt bij Messing met de hand gedaan. Het inlakken kan in verschillende kleuren. Vaak wordt er gebruik gemaakt van de kleur zwart omdat het zorgt voor een goed contract. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een RAL kleur te benaderen.

Messing naar verloop van tijd

Een van de eigenschappen van Messing is dat het doffer van kleur wordt. Wanneer je het naambord ontvangt is het licht en gelig van kleur. Naar een tijdje wordt het naambord minder glanzend en donkerder van kleur. In veel gevallen is het juist wenselijke dat de kleur verandert. Als je wilt dat het Messing blijft glanzen dan adviseren wij het regelmatig te behandelen met bijvoorbeeld Brasso koperpoets. Doe dit wel voorzichtig en vermijd de gegraveerde tekst.

Hipper dan ooit

Er was een tijd dan naamborden van Messing als oubollig werden beschouwd. Vandaag de dag is het weer helemaal terug en zelfs hip. Het wordt gezien als retro en om die reden zien we het weer terug in bijvoorbeeld hippe bars en hotels.

Koper of Messing

De materialen koper en messing wordt vaak door elkaar heen gebruikt. Dat komt omdat Messing een legering is van koper en zink. Er wordt daarom ook wel gesproken over Geelkoper.

Messing naambord op maat

Alle Messing naamborden worden gemaakt op het moment dat ze besteld worden. Hierdoor is het mogelijk om iedere gewenste afmeting te frezen en af te wijken van onze standaard Messing naamborden. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Andere messing producten

Naast de naamborden is het ook mogelijk om andere producten van Messing te leveren. Zo bieden wij Messing naamplaatjes en bedrijfsnaamborden.