Huisnummers Emaille

Productieproces emaille huisnummer

Het productieproces van emaille huisnummers bestaat grotendeels uit handwerk. Na het bestellen van je huisnummer wordt de gekozen maat uit een stalen plaat geknipt. Wanneer het een gebold huisnummer betreft wordt de stalen plaat gebold zodat deze een licht gebogen vorm krijg. Vervolgens wordt de plaat gepolijst en voorzien van een grondlaag. Nadat deze grondlaag op hoge temperatuur is ingebrand is de eerste fase klaar.

Je kan bij ons je emaille huisnummer naar wens bestellen. Dat wil zeggen dat je zelf de gewenste kleuren kiest. Je hebt keus uit verschillende opdruk- en ondergrond kleuren. De eerstvolgende stap bij het produceren is het aanbrengen van de ondergrondkleur van het huisnummer. Ook deze laag wordt weer ingebrand.

Om de opdruk aan te brengen wordt de opdruk aan de hand van een sjabloon de ondergrond aangebracht. Het sjabloon bestaat in dit geval uit het huisnummer en een eventuele toevoeging en sierkader. Het emaille huisnummerbord wordt na het aanbrengen van de opdruk weer ingebrand. Bij de laatste fase wordt wordt een laag van gesmolten glas aangebracht. Deze laag zorgt voor de herkenbare emaille uitstraling. Duurzaam en prachtig om te zien.

De levertijd van emaille huisnummer is door het arbeidsintensieve proces langer dan onze anders huisnummers. Het productieproces kan per type emaille huisnummer afwijken van deze beschrijving.Zo is het proces van emaille huisnummers met oor anders dan de gebolde versie. Ook worden grotere oplage veelal niet gesjabloneerd maar middels zeefdruk geproduceerd.