Huisnummers Emaille

Er zijn maar weinig soorten huisnummers die zo herkenbaar zijn als huisnummers van emaille. Een huisnummerbord van emaille kenmerkt zich veelal door zijn mooie glans en klassieke uitstraling. Je ziet ze dan ook veel terug in jaren 30 woonwijken maar ook op stijlvolle nieuwbouwwoningen en grachtenpanden.

Je besteld in onze webshop snel en eenvoudig je emaille huisnummerbord met je eigen huisnummer in verschillende afmetingen en kleurcombinaties. Wanneer je kiest voor een emaille huisnummerbord voor bij de voordeur dan heb je verzekerd van een huisnummerbord met een klassieke uitstraling en een lange levensduur.

46 producten

Van hoog naar laag sorteren

46 producten

Van hoog naar laag sorteren

Handgemaakt emaille huisnummerbord

Het productieproces van een emaille huisnummerbord bestaat grotendeels uit handwerk. Na het bestellen van je huisnummer in onze webshop wordt het gekozen afmeting uit een stalen plaat geknipt. Wanneer het een gebold huisnummer betreft wordt de stalen plaat gebold zodat deze een licht gebogen vorm krijg. Vervolgens wordt de plaat gepolijst en voorzien van een grondlaag. Nadat deze grondlaag op hoge temperatuur is ingebrand is de eerste fase klaar.

De eerstvolgende stap bij het produceren is het aanbrengen van de ondergrond kleur van het huisnummer. Ook deze laag wordt weer ingebrand. Om de opdruk aan te brengen wordt de opdruk aan de hand van een sjabloon de ondergrond aangebracht. Het sjabloon bestaat in dit geval uit het huisnummer en een eventuele toevoeging en sierkader. Het emaille huisnummerbord wordt na het aanbrengen van de opdruk weer ingebrand. Bij de laatste fase wordt wordt een laag van gesmolten glas aangebracht. Deze laag zorgt voor de herkenbare emaille uitstraling. Duurzaam en prachtig om te zien..

Gebold of huisnummerbord met oor

Wanneer je ons assortiment bekijkt zal het je opvallen dat we twee type emaille huisnummerborden aanbieden. Dat zijn de huisnummers met oor en de gebolde huisnummers. De huisnummers met oor zijn voorzien van 2 oren (meestal links en rechts) waar de boorgaten in zijn geplaatst. De gebolde huisnummers zijn niet voorzien van oren en zijn voorzien van 4 boorgaten. Welk emaille huisnummerbord het beste past is een kwestie van smaak.

Duurzaam en een langere levertijd

Kiezen voor een emaille huisnummer is een duurzame keuze. Maar de levertijd van emaille huisnummer is door het arbeidsintensieve proces langer dan huisnummers van andere materialen. Hier staat tegenover dat het een prachtig materiaal is. Wanneer het huisnummer goed wordt geplaatst en als er voorzichtig mee wordt omgegaan kan je huisnummer wel een leven lang mee gaan.

Copyright © 2016 - 2024 NaambordenCentrale. All rechten voorbehouden.