RVS is al een aantal jaren een erg populair product voor (bedrijfs)naamborden. Dat begrijpen we goed, want een naambord van RVS is sterk, weersbestendig en ziet er ontzettend strak en modern uit. Bovendien kunnen wij RVS naamborden en huisnummers op verschillende manieren bedrukken. Dat kan bijvoorbeeld met watersnijden, lasergraveren, bedrukken en beletteren middels vinyl.

Wat handig is om te weten, is dat een RVS naambord wel een klein beetje onderhoud vergt. Wanneer u uw RVS bord goed onderhoudt, zal hij jarenlang in topconditie blijven.

Waarom moet een RVS naambord worden onderhouden?

RVS staat erom bekend dat het een sterk materiaal is. Echter staat RVS voor roestvaststaal en niet voor roestvrijstaal. Een beschermlaagje chromoxide zorgt er doorgaans voor dat RVS niet roest. RVS is dus wel roestbestendig te noemen. Om ervoor te zorgen dat het beschermlaagje het materiaal zo goed mogelijk kan blijven beschermen, is het belangrijk om uw naambord goed te onderhouden. Vooral in kustgebieden en gebieden met vuile lucht zoals industriegebieden, is het erg belangrijk om dit te doen.

Hoe onderhoudt u een RVS naambord?

Er zijn verschillende manieren om rvs naamborden te onderhouden. Zo kunt u het beste een RVS naambord ongeveer 4 keer per jaar goed schoonmaken. Dit doet u door het product met een dun laagje olijfolie in te smeren. Tussendoor kunt u uw RVS bord af en toe afnemen met een vochtige doek. Wilt u hierbij ook een schoonmaakmiddel gebruiken? Zorg er dan voor dat u een middel gebruikt waar geen ammonia of andere agressieve middelen aan toe zijn gevoegd.

Een keer in het jaar kunt u het bord goed schoonmaken met een roestvaststaal cleaner. Deze cleaner kunt u onder andere in winkels met huishoudelijke producten en verschillende bouwmarkten kopen.

Het verwijderen van vliegroest

Wanneer uw naambord in een industrieel gebied of dicht in de buurt van roestige objecten hangt, kan er vliegroest op komen. Vliegroest bestaat uit minuscule ijzerdeeltjes die in de lucht terechtkomen en uiteindelijk op uw naambord belanden. Vliegroest tast de beschermlaag aan, waardoor RVS kan roesten. Denkt u dat er vliegroest op uw plaat is terechtgekomen? Dan is het erg belangrijk dat u dit zo snel en goed mogelijk verwijdert. Dat kunt u het beste doen met een roestvaststaal reiniger. Gebruik tijdens het verwijderen van vliegroest echter nooit een schuurspons of staalwol. Deze twee producten beschadigen een roestvaststaal product namelijk alleen maar nog meer. Zelfs bij geborstelde RVS raden wij af om een schuurspons of staalwol te gebruiken.

Kleine klus, groots resultaat<h/2>

Het is vrij eenvoudig om een RVS (bedrijfs)naambord te onderhouden. Bovendien blijft uw bord erdoor jarenlang in topconditie. Om ervoor te zorgen dat uw bord niet gaat roesten, is het een goed idee om af en toe te checken of er vliegroest op ligt. Heeft u nog vragen over het onderhouden van uw rvs naambord? Of wilt u graag een bedrijfsnaambord op maat? U mag altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen, want wij staan graag voor u klaar.