Wij hebben een ruim assortiment aan huisnummers en er is keuze genoeg. Zo hebben we huisnummers van de o.a. de materialen rvs, aluminium en verschillende soorten kunststof. Maar welk huisnummer past nou het beste bij uw wensen? In dit artikel leggen we de verschillen uit tussen de verschillende materialen en gebruikte technieken.

Kies je huisnummerbord

Bij het kiezen van een huisnummer zou je kunnen stellen dat het ten alle tijde functioneel moet zijn. In alle gevallen moet er een nummer op worden vermeld. Ook zijn al onze huisnummerborden weerbestendig. Daarnaast kan uitstraling van belang zijn. Zo heeft een kunststof huisnummer een minder luxe uitstraling dan een aluminium huisnummer. Daar tegenover staat dat Aluminum in de meeste omstandigheden een langere levensduur kent.

We geven hier een korte toelichting per materiaal.

Basic huisnummers

De naam zegt waarschijnlijk genoeg. Dit is een standaard huisnummerbord dat erg veel wordt toegepast. Veel woningen worden standaard met een dergelijk model opgeleverd. Deze bordjes worden gemaakt van resopal. Dat is een graveer kunststof waarbij de opdruk zichtbaar wordt na het graveren. Het is weerbestendig 1,5 mm dik en goed te bewerken en makkelijk in iedere gewenste afmeting te leveren. Deze huisnummers worden ook veel toegepast als kleine nummerbordjes. Resopal is in veel verschillende kleuren te leveren. Door het lichte gewicht zijn de bordjes ook makkelijk zelfklevend te bevestigen.

Aluminium huisnummers

Een heel populair materiaal is aluminium. Wij maken gebruik van rvs look aluminium van een fantastische kwaliteit. Het betreft 2 mm dik geanodiseerd aluminium waarbij de opdruk verdiept wordt gegraveerd en daarna wordt ingelakt. De combinatie van aluminium en een ingelakte opdruk maakt deze huisnummers bijzonder mooi en ijzersterk. Een ander voordeel is dat het niet roest en niet gevoelig is voor zoute lucht. Wanneer je in een kuststreek woont of gewoon een schitterend huisnummers wilt is dit een uitstekende keuze. Dit type aluminium is een goed materiaal om te kiezen wanneer hoge eisen stelt aan uw huisnummer.

Aluminium huisnummers geperst

Een ander veel toegepast standaard huisnummer is het aluminium geperste huisnummer. Het betreft wit aluminium met een zwart huisnummer. Het zijn absoluut niet de knapste huisnummers maar wel voordelig. Tot een aantal jaar geleden worden hele woonwijken standaard met dit product uitgevoerd. Ook voldoen ze aan de NEN norm. Hierdoor blijven ze populair omdat veel mensen een zelfde huisnummer terug willen of willen voldoen aan de vereisten. De geperste huisnummers zijn verder niet te personaliseren en hebben een vaste breedte. De breedte wordt bepaald door het aantal tekens.

Kunststof huisnummers

Wellicht is de term kunststof wat verwarrend. Er zijn tenslotte veel soorten kunststof. In ons geval gebruiken we voor de basic huisnummers het materiaal resopal (zoals hierboven beschreven) en voor de kunststof huisnummers acrylaat. Acrylaat is een hogere kwaliteit gegoten kunststof waarbij het huisnummer verdiept wordt gegraveerd en vervolgens ingelakt. We kunnen het leveren in een beperkt aantal kleuren. Acrylaat is 3 mm dik en weerbestendig. Acrylaat kan makkelijk in iedere wenselijke afmeting worden geleverd.

Messing huisnummers

Onze huisnummerborden van Messing zijn bijzonder om te zien. We maken gebruik van een schitterende kwaliteit licht geborsteld en ongelakt graveermessing. Messing heeft een bijzondere en schitterende uitstraling. Hierbij moet je rekening houden dat messing na verloop van tijd gaat verweren. Hierdoor krijgt het een donkere koperkleur. Om dit te voorkomen kan er desgewenst gebruik worden gemaakt van koperpoets. De messing huisnummers worden verdiept gegraveerd en vervolgens ingelakt. Meestal wordt hiervoor zwarte lak gebruikt.

RVS huisnummers

Een van de meest bekende en kenmerkende materialen is rvs. Veel mensen kiezen voor een huisnummer van rvs omdat bijvoorbeeld de buitenlamp of beslag ook in rvs is uitgevoerd. We bieden een aantal standaard modellen rvs huisnummers. De rvs huisnummers worden voorzien van een lasergravure. Hierbij wordt het huisnummer in de oppervlakte gebrand. Het betreft dus geen verdiepte gravure zoals bij bij aluminum rvs look. Het inbranden van het huisnummer geeft een antraciete kleur. Om het rvs mooi te houden adviseren we het regelmatig in te smeren met een dun laag olijfolie. Op deze manier is het rvs beter beschermd tegen weersinvloeden.

Emaille look huisnummers

De emaille look huisnummers hebben een leuke nostalgische uitstraling. Het is een leuke combinatie van een modern materiaal met een authentieke uitstraling. We maken deze huisnummers van aluminium maar in verschillende fraaie kleuren. Ook hier betreft het hoogwaardige kwaliteit aluminum dat niet gevoelig is voor weersomstandigheden. De opdruk wordt middels een laser in het oppervlakte gebrand. Het effect is een mooi strakke opdruk die wordt bepaald door het materiaal. Emaille look is ook een leuk alternatief voor emaille huisnummers met een wat langere levertijd.

Emaille huisnummers

We hebben een ruim assortiment aan schitterende emaille huisnummers. Emaille heeft een bijzondere uitstraling en kan worden geleverd in verschillende vormen en maten zoals ovaal en met oor. De huisnummers van emaille worden met de hand geproduceerd. De nummerborden worden met een mal gemaakt en vervolgens laag voor laag afgebakken. Het hele proces beslaat dan ook ongeveer 3 weken. Hierdoor ontstaat een bijzonder mooi product dat lang mooi blijft. Huisnummers van emaille zijn de afgelopen jaren weer sterk in populariteit toegenomen.