Rvs staat voor Roestvast staal maar is voor vele beter bekend als Roestvast staal. Iedereen kent het en iedereen heeft er wel iets van. Hoewel het in principe een wat duurder materiaal is blijft RVS razen populair.

Een moderne en luxe uitstraling. Zo kennen de meeste mensen RVS.  Iedereen heeft er wel iets van in of rondom het huis. Binnen zien we het veel in zeeppompjes, kranen, koffiemachines, wasbakken etc.  Buiten romdom het huis zie je het doorgaans veel terug in brievenbussen, buitenlampen en naamborden.

Een van de eigenschappen van RVS is dat het zo gemaakt wordt dat het corrosiebestendig is. Corrosie, in de volksmond roest, kan optreden wanneer het materiaal in aanraking komt met zuurstof en water in de lucht. Om te zorgen dat RVS niet roest wordt ijzer, chroom, nikkel en koolstof toegevoegd.

Een groot deel van ons assortiment bestaat uit RVS naamborden. Niet gek want RVS is een schitterend materiaal om te zien. Dat moet de reden zijn dat veel klanten van kiezen voor een product van RVS. Meestal zijn dat naamborden maar ook huisnummers en kleine naamplaatjes belanden dagelijks in de winkelwagen.

Een van de nog niet besproken voordelen van RVS is dat het uitermate geschikt is om een opdruk op aan te brengen. RVS naamborden bedrukken kan op een aantal verschillende manieren zoals frezen ,(laser)graveren, en beletteren. De laatste twee passen we toe op onze RVS naamborden en naamplaatjes.

Kenmerkend voor het graveren van RVS naamborden is dat de opdruk altijd zwart is. Middels (laser)graveren wordt op de plaats waar de bedrukking moet komen de toplaag van het RVS naambord als het ware beschadigd. Dit gebeurd bijzonder nauwkeurig middels computergestuurde (laser)graveermachines.

Omdat het met een lasergraveermachine niet mogelijk is om een naambord te bedrukken met kleur bieden we ook Vinyl  belettering. Een naambord beletteren doen we niet met eenvoudige plakletters maat met Vinyl. Vinyl is een hoogwaardige weersbestendige folie. Deze folies zijn er in vrijwel alle kleuren. De vormen van de gewenste opdruk wordt middels een plotter uit het Vinyl gesneden en daarna letter voor letter op het RVS naambord aangebracht.