Wanneer je een naamplaatje op maat wilt bestellen heb je de keus om de standaard producten met een vaste afwerking en afmeting te bestellen. We krijgen echter vaak de vraag of het ook mogelijk is om naamborden en naamplaatjes op maat te leveren.

Naamplaatjes voor VvE, flat of appartement

Met name bij naamplaatjes voor een VvE, appartement of flat hebben we vaak te maken met naamplaatjes met een specifieke afwerking. Dit komt meestal omdat deze lang geleden en of door een ander bedrijf zijn geleverd. Het is dan wel zo mooi om te zorgen dat de naamplaatjes uniform zijn en dus overeenkomen met de naamplaatjes die al bij de voordeur of portiek zijn geplaatst.

Waar op letten bij het maken van een naamplaatje

Wanneer de eerder geleverde naamplaatjes niet door NaambordenCentrale zijn geleverd kunnen we ze meestal namaken. Bij het produceren van een naamplaatje zijn er een aantal zaken die wij moeten weten of kunnen bepalen aan de hand van bijvoorbeeld een foto.

  1. Afmeting
  2. Materiaal
  3. Kleur
  4. Lettertype
  5. Lettergrootte
  6. Bevestiging

Eigenschappen doorgeven

Om een naamplaatje te laten voldoen kun je het best een foto sturen en de volgende informatie doorgeven.

1. Stuur een foto

Aan de hand van een foto kunnen we meestal het lettertype, materiaal en kleur bepalen.

2. Naamplaatje opmeten

Gebruik een meetlat om de breedte en de hoogte van het naamplaatje op te meten. Probeer ook de dikte te meten of in te schatten.

3. Lettergrootte opmeten

Meet de lettergrootte door de stokhoogte van een hoofdletter door te geven. De stokhoogte is de hoogte van boven tot onder.

4. Meet boorgaten

Niet alle naamplaatjes zijn voorzien van een bevestiging. Als er boorgaatjes zijn geplaatst dan is het verstandig deze op te meten.
Hartmaat
Meet de hartmaat door de afstand tussen van de rand tot het midden van het boorgat op te meten.
Grootte boorgat
Meet de diameter van de boorgaten over de gehele lengte van het boorgat.