plexiglas bedrijfsnaambord

Plexiglas is een van de materialen waar we graag mee werken. Waarom? Omdat het veelzijdig is en het eindresultaat is vrijwel altijd schitterend. Daarom meer informatie over naamborden van plexiglas.

Wat is plexiglas

De officiële naam van plexiglas is eigenlijk Polymethylmethacrylaat (PMMA). Probeer deze naam maar eens fatsoenlijk uit te spreken. In de volksmond is Plexiglas ook bekend onder de namen Perspex, Acrylaat, PPMA, Altuglas en Oroglas. Wij houden het nu even bij Plexiglas.

Plexiglas is van zichzelf transparant en helder van kleur. Er zijn ook andere minder transparante soorten zoals opaal of in kleur beschikbaar. Naamborden van plexiglas worden vaak aangezien als naamborden van glas. Maar plexiglas heeft een paar interessante voordelen ten opzichte van glas. Zo is het lichter in gewicht, versplinterd het niet en is het makkelijk te bewerken. Plexiglas is makkelijk in een specifieke maat te maken. Het kan ook contour worden gesneden waardoor andere vormen mogelijk zijn.

Uiteraard richten wij ons met plexiglas voornamelijk op het maken van naamborden, bedrijfsnaamborden en bewegwijzering. We kunnen plexiglas is vrijwel iedere maatvoering leveren. Zo kunnen we bijvoorbeeld als we al bij 2 x 2 cm en kunnen we tot een maximale afmeting van 205 x 305 cm leveren. Er zijn ook veel verschillende diktes waarvan we voornamelijk 3 mm gebruiken voor kleine naamplaatjes, 5 mm voor grotere naamborden en 10 mm voor een zwaardere kwaliteit.

Plexiglas graveren

Kleinere naambordjes worden vaak gegraveerd aan de achterzijde. Enkel graveren is onvoldoende om de opdruk leesbaar te maken en daarom wordt de opdruk daarna ingelakt. Graveren en inlakken van plexiglas kent zijn beperkingen. Zo is het vaak niet mogelijk of lastig om een logo in te lakken. Met wanneer je een logo’s met een kleurverloop of grote vlakken wilt laten graveren is het vaak niet mogelijk of bijzonder arbeidsintensief.

Plexiglas bedrukken

Bij naamborden of bedrijfsnaamborden van plexiglas wordt er meestal gebruik gemaakt van bedrukken middels print. Bij printen kan het volledige vlak worden voorzien van een opdruk in kleur en vrijwel iedere opdruk kan worden aangebracht. Een van de voordelen van printen is dat het bij ons ook mogelijk is om plexiglas te bedrukken met wit. We noemen deze techniek witprint. Naast het printen van een witte delen in een opdruk wordt witprint ook gebruikt om een witte deklaag over de gehele achterzijde aan te brengen. Deze deklaag zorgt ervoor dat alle onbedrukte delen niet meer transparant zijn maar afgedekt worden waardoor de opdruk beter zichtbaar. We kunnen ook de onbedrukte delen van het naambord transparant houden en de bedrukte delen voorzien van een extra witte laag. Hierdoor worden de kleuren extra krachtig. We passen dit standaard toe.

Contour snijden

We kunnen plexiglas naamborden niet alleen van klein tot groot leveren maar ook contoursnijden. Bij contour snijden kan vrijwel iedere vorm worden uitgesneden. Wil je dus bijvoorbeeld een bedrijfsnaambord in de vorm van je bedrijfslogo dan is dat mogelijk. We passen deze techniek ook vaak toe om een naambord te maken in de vorm van een pijl. Maar ook een naambord in een ronde vorm of met afgeronde hoeken is geen probleem.

Bevestiging

Een naambord of bedrijfsnaambord van plexiglas adviseren wij een beetje ruimte tussen de muur en het naambord. Hierdoor wordt het naambord net even wat mooier gepresenteerd. Het zorgt voor een zwevend effect. Voor de bevestiging leveren we daarom meestal de luxe rvs afstandhouders mee. Bij een standaard naambord worden er 4 boorgaten geplaatst en komt er in iedere hoek een afstandhouder.

Wat wilt u van plexiglas?

We hebben nu een aantal mogelijkheden van plexiglas besproken. Er zijn talloze mogelijkheden waar we graag wat meer over vertellen.

heb je vragen over plexiglas? Neem vrijblijvend contact met ons op via sales@naambordencentrale.nl of 085 40 126 43.