Een naambord laten graveren in de buurt van Amsterdam? Dan ben je bij NaambordenCentrale aan het juiste adres. Wij zijn onder andere gespecialiseerd in het graveren van naamborden.

Het goede nieuws is dat ons werkgebied zich niet beperkt tot alleen Amsterdam. We werken voornamelijk voor bedrijven en particulier klanten in Nederland, België en Duitsland. Bovendien werken wij zoveel mogelijk digitaal. Zo wordt er zoveel mogelijk digitaal gecommuniceerd en werken we met digitale simulaties. Fysiek naar Amsterdam komen is niet meer nodig.

Graveren kan op verschillende manieren. Zo is het mogelijk om te graveren middels een laser. Lasergraveren wordt bij ons bijvoorbeeld toegepast bij het graveren op kunststof, aluminium en rvs. Met lasergraveren wordt er middels een hele krachtige laser de toplaag van een materiaal aangetast waardoor de opdruk wordt ingebrand. Zo ontstaat er een permanente opdruk in antraciet of grijstinten. Deze techniek leent zicht perfect voor het aanbrengen van een uiteenlopende opdrukken zoals tekst, foto's of een logo. Er zijn ook materialen waarbij de opdruk kleur anders dan in de kleur zwart kn worden aangebracht. Zo zijn er naamborden van aluminum waarbij het effect van de laser zorgt voor een witte opdruk als resultaat. Ook bij resopal is de kleur die ontstaat door graveren afhankelijk van de onderliggende kleur van het kunststof plaatmateriaal.

Het is ook mogelijk om een naambord te graveren door middel van frezen. Vrijwel ieder materiaal kan worden gegraveerd middels een frees. Materialen zoals messing, aluminium en kunststof lenen zich hier prima voor. Bij bepaalde materialen is alleen graveren niet voldoende om de opdruk op het naambord goed naar voren te laten komen. In dat geval wordt de opdruk na het graveren ook nog ingelakt. Een van de voordelen is dat het er mooi uitziet en dat de opdruk niet zo snel zal beschadigen omdat de opdruk verdiept is aangebracht. Ook heeft het een meer nostalgische uitstraling. Denk hierbij aan bijvoorbeeld messing naamborden met een mooie zwarte of donkerblauw tekst.